keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Ja silti käyn suihkussa voittopuolisesti selvin päin

Älköön kukaan kysykö miksi, mutta yksi lempisuihkulauluistani on jo kaksikymmentä vuotta ollut Dingon kappale Paluu planeetalle. Se on vuonna 1986 ilmestyneen Pyhä klaani -albumin päätöskappale. Veljeni, joka levyn ilmestyessä oli viisivuotias ja söpö, sai levyn c-kasetilla lahjaksi joltakin hurmaamaltaan äidin ystävättäreltä (jos muistan väärin, älköön kukaan pliis korjatko, tästä anekdootista haluan pitää kiinni). Itse olin esimurrosikäinen enkä vielä ihan kristallinkirkkaasti selvillä siitä, mihin tässä maailmassa kannattaa rajallista oppimiskykyään käyttää, joten opettelin levyn sanoitukset ulkoa. Vuodet kuluivat enkä uskonut koskaan enää kuulevani Dingon versiota Paluu planeetalle -kappaleesta, mutta itse puhkesin tasaisin väliajoin laulamaan sitä suihkussa.

Äsken tajusin, että jos haluaisin, voisin ostaa kappaleen verkkokaupasta vaikka heti. Se oli niin tyrmäävä tajunto, että menin ja ostin sen saman tien (0,99€). Samalla kertaa hankin myös Pyhän klaanin toiseksi viimeisen kappaleen Ruusuvettä. Ja koska mopo karkaa aina shoppaillessa käsistäni, ostin vielä vähän vanhempaa Dingoa: Hämähäkkimies-biisin, jota rakastin esiteininä suuresti. Se olikin sitten virhe. Oman pollajukeboksini versio oli hemmetin paljon parempi, ja se on nyt pilalla.

Yllä mainittujen lisäksi laulan suihkussa säännöllisesti muun muassa seuraavia kappaleita:
Melissa Etheridge: No souvenirs (erittäin eläytyvä versio; toimii erityisesti vanhempien luona, jossa on iso kylppäri ja kunnon kaiku)
Adolphe Adam: Oi jouluyö (vuodenajasta riippumatta)
Ultra Bra: Villiviini
Oasis: Don't look back in anger
Kirsty McCall: Miss Otis regrets

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

itse asiassa
*korjaa nörttilasejaan nenällä ylöspäin*
oppimiskyky ei oikeastaan ole rajallinen, vaan ennemminkin, mitä enemmän on oppinut sitä helpommin oppii lisää. siitä huolimatta on ehkä ollut eräiltäkin virhe opetella teini-iässä jos jonkinmoisen dingorallin sanat ulkoa, koska se on saattanut lisätä eräittenkin taipumusta tahattomasti painaa mieleensä muiden rallatusten sanoituksia. kyllä saa aina hävetä kun huomaa osaavansa ulkoa jonkun v***n tuulet v***u puhaltaa, uuden v***n mahdollisuuden v***u saa.

Anonyymi kirjoitti...

tästä herää väistämättä ajatus, että kylpyhuoneen seinässä olisi syytä olla lista erilaisista helposti mieleenpalautettavista lauluista!

itse joudun usein tyytymään päivänsäteeseen ja menninkäiseen, cmx:n vanhaan talvitiehen sekä tenavatähdestä muinaishistoriassa mieleen porautuneeseen vanhaan holvikirkkoon, koska mitään muuta ei vaan yksinkertaisesti tule mieleen. höh.